• Hald Ege Skole

FÆLLESSKAB + UDVIKLING + ENGAGEMENT

Hollandsudvekslingen 2018

Som en del af udskolingens undervisning har nuværende 8. årgang også deltaget i udvekslingsprojektet med vores skole i Wassenaar: Sankt Adelbert College.
I øvrigt er det på 6. år at projektet løber. Vi var i Holland i uge 5 og returbesøg lå i uge 20.

To repræsentanter gør i det følgende status for dette års udveksling:

Hvad lærte vi af turen til Holland?
Vi lærte en anden kultur at kende og fik et indblik i, hvordan man lever i Holland både ift. deres huse og haver, men også ift. den mad de spiser, og hvad de laver i deres fritid. Vi føler også, at hollænderne lærte meget af at komme her op til Danmark og se, hvordan vi lever kontra hvordan de lever.

Fællesskab
Selvom vi ikke havde meget tid med hollænderne, synes vi alligevel, at vi fik et godt fællesskab og blev gode venner med dem alle sammen. Samtidig føler vi også, at det styrkede vores eget fællesskab både i klassen og på tværs af klasserne, og man begyndte at snakke med mange mennesker, man ikke normalt snakker med.

Fagligt
Fagligt føler vi selv, at denne udveksling styrkede vores faglige niveau på mange forskellige måder. Vi blev tvunget til at snakke engelsk i 2 uger, og det, føler vi, har styrket os utroligt meget i at blive mere fri i vores engelsk, og med de mange museumsbesøg fik vi også understøttet både vores historie, geografi, biologi og samfundsfag. Så det også blev hævet til et højere niveau inden for kort tid.

Hvorfor skal Hollandsudvekslingen fortsætte
Hollandsudvekslingen skal fortsætte, fordi den styrker den enkelte elev på mange forskellige måder - både fagligt, socialt og psykisk. Den giver én mange fantastiske oplevelser, som vi aldrig vil glemme, og vi håber på at kunne holde kontakten med vores hollænder igennem mange år.

Opsamling
Alt i alt føler vi, at det har været en fantastisk tur med mange gode oplevelser, som vi kan tage med videre i livet. Vi har lært mange forskellige ting samtidig med, at vi har haft det rigtig sjovt.
Og det er altid fedt at lære på en anderledes måde end normalt.

På vegne af 8. årgang:
Vibe Stilling Mogensen